2013. augusztus 25., vasárnap

Mogyorókrémes palacsinta fehérboros körte mártással


A pisztráng után valami egyszerű, de mégis picit különlegesebb desszertre vágytam. Adott volt a napokban gyártott csokoládés mogyorókrém. És igazán most másban nem is tudtam elképzelni, mint palacsintában. 
Szerdán kaptunk nagyon szép körtéket sógorom szüleitől, ezeknek nagy részét a pisztráng előtt egy körte krémlevesbe használtam fel. Bár eredetileg sütibe szántam, de miután Vityával összefutottam a piacon, rábeszélt a levesre. Nem bántam meg. És ha már az előételben szerepelt a körte, az étkezés lezárásaként is ehhez a gyümölcshöz nyúltam. Továbbá az isteni finom Ottonel muskotályhoz (Szarvas Pincészet - Szépasszony-völgy 4. pince), amit a pénteki kirándulásról hoztunk haza. Hú, nagyon jó ötlet volt a bor a szószba... és mindez rá a mogyorókrémes palacsintákra csurig ráöntve, nyammmm...... (tudom, igazi kalóriabomba....)
A palacsintához receptet ITT találtok. A házi mogyorókrémhez pedig ITT.

És akkor most jöhet az öntet.

Hozzávalók
2 szép nagy puha körte
1 kisebb alma
1-2 ek cukor
víz
fahéj
1 dl Ottonel muskotály
(vagy bármilyen édes fehér bor)
1/2 cs. vaníliás pudingpor

A körtét és almát meghámozzuk, felkockázzuk. Megszórjuk fahéjjal, és 1-2 ek cukorral. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ha már forr, botmixerrel krémesre turmixoljuk (pici darabok maradhatnak benne), hozzáadjuk a fehérbort, és ezzel is átforraljuk, így távozik a bor alkohol tartalma. A vaníliás pudingport kb. fél-1 dl vízzel csomómentesre keverjük, és ezzel besűrítjük a mártásunkat. Rottyan egyet, és már kész is. Amíg sülnek a palacsintáink, vígan elkészíthetjük, nem tart sokáig, és sokat dob a desszertünkön! A mogyorókrémmel kicsit spórolósan bánjatok, ha túl tömény, elnyomhatja a körteszósz ízét. Jó étvágyat kívánok a desszerthez! ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...