2013. február 22., péntek

Magvas, rozsos pogácsa


Családunk elég rendesen fehér liszt függő... Persze azért vannak próbálkozásaink, néha be-beficcen egy rozsOS kenyér :) Biztos hozzá lehet szokni a teljes kiőrlésű dolgokhoz, és a fejemmel tudom is, hogy ezek az egészségesek, de szerintem mi sose fogunk teljesen átszokni...
A blogon nem is olyan rég készült már egy kevert lisztes kenyér: http://www.haho-pihe.blogspot.hu/2013/01/magos-kenyer.html, szerettük. Ugyanebből a lisztkeverékből készült most ez a pogácsa is, és totális döbbenet volt, hogy a család elpusztította. Legfőképp Férjen és Egyeskén lepődtem meg, mert a Kicsilánynak még nem tudtam olyan ételt adni, amit ne pusztított volna el...
Előző napról rengeteg főtt krumplim megmaradt, ennek az eltüntetése volt a cél, így előszedtem a krumplis pogácsa receptjét, és icipicit átszerkesztettem.

Hozzávalók 
30 dkg főtt burgonya, 30 dkg magos kevert liszt (Aldi), 20 dkg fehér liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 ek só, 
1 tojás, 1 dl olíva olaj, 2,5 dl víz (vagy tej) 
tetejére 1 tojás

A megfőtt burgonyát összetörjük, és hagyjuk kihűlni. A lisztet a tejjel és csipet cukorral felfuttatjuk. Majd mindent összeöntünk, és alaposan kidagasztjuk. Langyos helyen 30-45 perc alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, ujjnyi-másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, majd apróra szaggatjuk, végül sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Tetejüket felvert tojással lekenjük, és 180 fokos sütőbe tolva kb. 30 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat hozzá! ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...