2013. január 7., hétfő

Tarkabors mártás


A borsmártásról mondjuk már hallottam, de kóstolni csak mostanában kóstoltam. Szilvesztert egyik tesóméknál töltöttük, ahol férj szereti kreativitását kiélni a konyhában (is?) :) A steak mellé készített nekünk zöldbors mártást, és hát mi tagadás, megszerettem. Ma ez készült mártogatósként a szójás csirkesaslikok mellé, csak tarkából.

Hozzávalók
1-2 ek egész tarkabors
kevés olíva olaj
húslé
tejszín

Az egész borsszemeket száraz teflon serpenyőbe szórjuk, és pattogásig hevítjük.
Ezután áttöltjük egy hőálló mozsárba, és alaposan összetörjük. Vissza a serpenyőbe. Én itt adtam hozzá kb. 1 ek olíva olajat, de elhagyható. Kicsit még visszamelegítettem, majd felöntöttem kb. 2 dl. húslével. Mikor forrt, hozzáöntöttem 2 dl tejszínt, és addig főztem az egészet, amíg szép sűrű nem lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...