2013. január 7., hétfő

Fokhagyma krémleves



A mai ebédem. Joggal egyes szám, mert más tuti nem fog enni belőle :) Nem épp fokhagymabarát családom van. De nem lehet mindig csak és kizárólag őket tartani szem előtt, kell egy kis önkényeztetés is. És már úgyis régóta szerettem volna elkészíteni. 

Hozzávalók
6-8 gerezd fokhagyma
olíva olaj
1-2 evőkanál liszt
húslé
2 dl tejszín
só, bors, szerecsendió

Az összezúzott fokhagymát kevés olíva olajon megpirítom. Megszórom liszttel, tovább pirítom, hozzáadom a húslét (kb. 2 dl), felforralom. Végül a tejszínt is hozzáöntöm, és újra összeforralom az egészet. Ízlés szerint sóval, borssal, kevés szerecsendióval ízesíthetjük.Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...