2012. június 2., szombat

Buli van!

Igen, a buli épp jelen pillanatban tart :) Kicsi fiam első szülő nélküli házibulija (természetesen nem szülői felügyelet nélküli:). Csoporttársa és egyben kisbarátja, Imi a házigazda. Egy nagyon cuki meghívót is kapott. Bölcsi búcsúztató kerti partit szervezett az apukája. Nagyon izgatott volt, már várta. Persze az első 20 perc anyához bújva zajlott, de aztán már ott tudtam hagyni :) Gondolom azóta már oldódott a hangulat, hisz minden gyereket ismer, és Kati néni is felügyeli őket, végülis majdnem olyan, mintha bölcsiben lenne :) Csak van bohóc, trambulin, arcfestés (amiből köszöni de még mindig nem kér...), és mindenféle nasi. Remélem jól fogja érezni magát :)

A fenti tündértorták erre a bulira készültek. A csiga nem volt kérdéses, hogy valahogy rákerül, mert a Csiga Biga csoport tagjai szórakoznak most önfeledten. Pontosabban az óvodába menő "nagyok". 

A muffin mini, így többet tudtam csinálni, és mégis csak gyerek méret. Belülre kapott Smarties cukrot, tetejére tejszínhab, színes díszítő cukor, és étcsokiból csiga került. Utóbbival igen megküzdöttem, háromszor fogtam hozzá a gyártásukhoz, mert mire lehűltek a hűtőben, kifehéredtek. Így is sajnos néhány foltos lett, ami persze az ízén nem ront, de mégse lett tökéletes az összhatás, amiért kissé szomorú vagyok. Livec barátnőm szerint talán a temperálással lehet gond, vagyis annak hiányával :) De csak tippelgetünk. Pedig már máskor is csináltam ilyen csokimintákat, és sose volt baj vele. És most is több márkával próbálkoztam, mégis... na mindegy, ez legyen életem legnagyobb traumája.
A muffinok a korábbi Cupcake recept alapján készültek most is. Én hibáztam, de veletek ez nem fordulhat elő :) úgy emlékeztem 180 fokon kell süssek, így sokáig sültek, és picit kemények is lettek :(

Hozzávalók:
10 dkg margarin/vaj
12,5 dkg cukor
1 tk vanília aroma
2 tojás
csipet só
2 ek kakaópor
20 dkg liszt
1 tk sütőpor
egy-két marék Smarties cukorka
1 dl tej/víz

A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a 2 tojást, a vanília aromát, a sót, sütőporos lisztet és a folyadékot. Kidolgozzuk, muffin formákba töltjük és 200 fokon megsütjük. Tetejére Hulala tejszínhab került, színes cukor, és az étcsokiból megformált Csiga-Biga.

2 megjegyzés:

  1. Tündériek ezek a csigabigák!

    VálaszTörlés
  2. Köszi ;) Szerencsére kisfiamnak is tetszett, ő natúr tolta befelé őket a sütőpapírról :) Akart a sütiből is enni, de a buli után kétségbeesetten közölte, hogy Anya! Elfelejtettem enni csigabigát! :-o Hát voltak fontosabb események is bizonyára, mint az evés... :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...