2012. május 30., szerda

Epres-bodzás-tejszínes palacsinta

Ez amolyan "hamár..." desszert. Ha már vettem epret a piacon... és ha már hazafelé téptem bodzavirágot, és ha már van egy fél doboz bontott tejszínem, akkor ezekből készítsünk valamit :) A bodza virága a palacsinta tésztájába került, plusz még kapott egy kis bodzaszörpöt is. Ezzel kicsit csínján bánjunk, mert könnyen leragadhat a tészta sütés közben.

Hozzávalók
1-2 tojás
liszt
tej/szódavíz
1 ek olaj
3-4 nagy fej bodzavirág
csipet só
4-5 ek bodzaszörp

Ahol nincs mennyiség, azokról fogalmam sincs :) én a palacsintát mindig szemre csinálom. Az alapokat összekeverem, aztán felváltva liszt-víz-liszt-víz... és amikor elég a mennyiség, akkor már csak arra figyelek, hogy az állaga is jó legyen. Nem túl híg, de nem is sűrű... olyan szépen csordogáló.
A bodzának a fehér virágait csipegessük le, és ezt tegyük a tésztához. Picit állni hagyjuk, majd olajozott serpenyőben kisütjük. Ízlés szerint megtöltjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...