2012. június 13., szerda

Sajtos-metélőhagymás kifli

A recept a kacsazsíros kifli alapján készült, csak zsír helyett margarinnal, és most a kiflik egy része tölteléket is kapott. Eredetileg baconos-sajtos lett volna belül, de nem találtam a szalonnát. Gondolom megettük :)


Hozzávalók:
 50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
csipet cukor
1,5 tk só
12 dkg margarin
2,5 dl tej
 lekenéshez 1 tojás

Töltelék:
tömlős sajt
metélőhagyma

A lisztet dagasztótálba szórjuk, közepébe fészket készítünk, beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és langyos tejjel felöntjük. 15 percig letakarva hagyjuk felfutni az élesztőt. Ezután az enyhén olvasztott vajat (ne legyen folyós, de ha puhább a szerkezete, könnyebben tudunk dolgozni vele), a sót és a maradék tejet is hozzáadjuk, majd összegyúrjuk a tésztát. 1 órát langyos helyen pihentetjük, majd lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, és kb. fél centis kör alakúra nyújtjuk. Ha kisebbeket szeretnénk (mint a képen), akkor felezzük el a tésztát, és 2 kört nyújtsunk belőle. A kört 8 cikkre vágjuk derelyevágóval. Ha nem szeretnénk tölteni, akkor csak tekerjük fel a háromszögeket a hosszanti oldaláról elindulva. Ha töltjük, akkor a tölteléket a szélesebb részre tegyük (ne érjen ki a szélére, és kb. a háromszög közepéig nyugodtan eldolgozhatjuk), és így tekerjük fel. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük úgy, hogy a hajtás vége alulra essen. 15 percet pihentetjük még letakarva, majd megkenjük 1 felvert tojással, és 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat!

Megjegyzés: azért ha töltelék nélkül csináljunk, én továbbra is javaslom a kacsazsírost, valahogy az annyira, de annyira.... hm.... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...