Ma el is készítettem, csirkemájjal és cukkinivel megspékelve. Szerintem fini, apának tuti megint a "fura" kategória lesz, de persze kíváncsian várom a zsűrizését :)
A bulgur-ról egyébként itt olvashattok bővebben: http://hu.wikipedia.org/wiki/Bulgur
Hozzávalók: 200 gramm bulgur, 1/2 kg csirkemáj, 1 közepes cukkini, 1 kis fej hagyma, só, bors, majoranna, pirospaprika, reszelt sajt
A bulgurt kétszeres mennyiségű vízzel puhára főzzük, akárcsak a rizst (én kevés olajon előtte megfuttattam a szemeket). Közben olajon hagymát dinsztelünk, rádobjuk a csíkokra vágott csirkemájat, "fehéredésig" pirítjuk, meg még egy kicsit tovább :)
Hozzáadjuk a kockákra vágott cukkinit, keverünk rajta, adhatunk hozzá pirospaprikát és majorannát, valamint borsot. Felöntjük egy kevés vízzel, és ha már majdnem puha a máj és a cukkini is, elfőzzük a vizet. A végén megsózzuk, hozzáöntjük a bulgurt, összekeverjük, és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése