2013. május 16., csütörtök

Padlizsánkrém


Ahogy mi szeretjük.... majonézesen! Nem bonyolult, szintén kiváló kenyérre való, amit 7végén reggelire az asztalra tehetünk. Vagy 7köznapi vacsi, kinek mikor ;-)

Hozzávalók
3 padlizsán
1 kis/közepes fej vöröshagyma
1-2 ek olíva olaj
1 gerezd fokhagyma
2 ek majonéz
só, bors

A padlizsánt megmossuk, sütőlemezre tesszük és 180-200 fokos sütőben addig sütjük, amíg össze nem esik. Ha már nem forró, lehúzzuk a héját, egy tálba tesszük. Olíva olajon megdinszteljük a hagymát, és az olajat is, meg a hagymát is hozzátesszük a padlizsánhoz, illetve a fokhagymát is. Én itt botmixerrel neki szoktam esni. (Nem árt tudni azért, hogy a fémmel való érintkezés esetén enyhén kesernyés lehet, illetve a színe bebarnulhat, tehát ha tehetjük, akkor inkább fakanállal próbáljuk szépen pépesíteni.) Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint majonézt adunk hozzá. Pirítóssal kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...