2013. május 27., hétfő

Epres joghurt


Az igazán tökéletes akkor lenne, ha a joghurt házi lenne. Azonban ott még nem tartok, erre még nem jutott időm, de ami késik.... az lehet hogy elmúlik... :-) Viszont soha ne mondd, hogy soha. 
Történt az úgy, hogy valamiért maradt pár szem eper, ami már nem volt túl vidám ábrázatú. Ahhoz viszont kevés volt, hogy sütibe kerüljön. Volt pár pohár natúr joghurt is, ami sajt készítésre várt, hát most másként végezték. Azért mégiscsak barátibb, mint a gyümölcsjoghurtok sok-sok ismeretlen összetevője. Persze álszenteskedni se akarok, hisz szoktunk venni bolti gyümölcsjoghurtot, a gyerekek szeretik. De mégis jobban érzem magam, ha ilyet esznek, úgyhogy nyáron lehet, hogy többször fog készülni.

Hozzávalók
(4 személyre)

2 pohár natúr joghurt
1-2 marék gyümölcs
ízlés szerint méz, vagy porcukor

 A gyümölcsöt botmixerrel pürésítjük, mézzel vagy cukorral édesítjük. Kis poharak aljára kanalazzuk, tetejére a natúr joghurt. A fotó kedvéért mentalevelet és epres gumicukrot kapott díszítésnek, khm... tudom ez utóbbi ellentmond a természetességnek :-)

2 megjegyzés:

  1. Én is szoktam ilyet csinálni, nagyon szeretjük!

    VálaszTörlés
  2. Fini is lett, úgyhogy ma a cseresznyés kerül terítékre, ha azt akarom, hogy nagyobbik egyen ilyen gyümölcsöt :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...