2013. március 26., kedd

Sárgarépa krémleves



Mostanában, mint láthattátok, kicsit rákaptunk a krémlevesekre.... ennek roppant egyszerű oka az, hogy eddig bármiből készítettem krémlevest, azt biza a gyerekek megették :) Úgyhogy felkerült az elkészítendők listájára a semmilyen formában eddig el nem fogyasztott karfiol is.... Tesóm is nagyon ajánlgatta ezt a sárgarépa krémlevest, úgyhogy el is készítettem a már megszokott módszerrel.... Húslével az igazi, de ennek hiányában húsleves kockával dolgozhatunk (ha nem vagytok túlzottan ellene....).

Hozzávalók
4-5 db répa
1 kis fej hagyma
húsleves
2 dl tejszín
só, bors, szerecsendió
tetejére reszelt sajt

Nem egy bonyolult étel... :) A répát apróra kockázzuk, az egészben (vagy vágjuk 4 felé) hagyott hagymával feltesszük főni annyi húslével, ami kényelmesen ellepi. Sózzuk (ha a húslé nem sós önmagában), borsozzuk, és a répát puhára főzzük. Ha kész, az egészet botmixerrel pürésítjük, a hagymával együtt. Hozzáöntjük a tejszínt, rászórunk egy kevés szerecsendiót, és újra forrásig főzzük. Forrón/melegen, reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...