2013. március 26., kedd

Húsvéti ajánló



Nyakunkon a Húsvét, gondoltam készítek a receptjeimből egy ajánlót, hátha érdekel valakit... :-) Én most kicsit lelassultam blogolás ügyben, pedig nagyon szeretném felfejleszteni a bonbongyártási képességeimet, hogy Húsvét előtt bemutathassam a tojás alakú bonbonokat, amikhez a szuper formákat nyertem, de Egyeske lebetegedett, és bár oltári nagy ápolásra nem szorul szerencsére, a 2 gyerek egyszerre annyi időmet elveszi, hogy csuda :-) Nem is értem, mások hogy képesek annyi mindent csinálni még. Ráadásul minden nap úgy tűnik, mintha nem tettem volna semmit, mert a lakás folyamatosan romokban hever, bár ez nagyrészt nem a beteg Egyeskének, hanem a folyton romboló Ketteskének a műve.... no sebaj, egyszer biztos lesz jobb is... vagy nem, mit számít? :-D Na visszakanyarodva a témához, akkor íme néhány ajánlat tőlem az ünnepekre. 

Mindenek előtt kezdjük a kaláccsal, ami általában a húsvéti asztal elkerülhetetlen résztvevője. Kimondottan sonkához való nálam még nem készült, tehát ezeket ne tormával egyétek, de higgyétek el, így is megállja a helyét a reggeliző asztalnál, főleg a gyerekek körében...


Gesztenyés-vaníliás kalács
   
Néhány "hipp-hopp" leves, amik igazán nem igényelnek nagy szakmai tudást, sem rengeteg időt, és mégis sikert arathatunk velük, ezek pedig a nálunk igen megkedvelt krémlevesek.... Nekem ezek kicsit a tavasz hangulatát is idézik. Tudom, a jelenlegi hóhelyzet nem annyira tavaszi érzést kelt bennünk, de egyszer elolvad a hó, és ha hihetünk az időjósoknak, még igazán szép időnk is lehet a hétvégére!


http://haho-pihe.blogspot.hu/2013/03/porehagyma-kremleves.html

Kimondottan Húsvéti asztalra való főétellel nem szolgálhatok, ilyet nem tartalmaz a blog, még pontosan a mi menünk sincs kitalálva. Helyette néhány locsolóváró sós apróságot mutatnék most be.

(az örök Jolly Joker...)

http://haho-pihe.blogspot.hu/2012/11/lila-hagymas-pogacsa-kacsazsirral.html


Azért persze a sós apróságok mellett elkél néhány édes is, amit csak hopp, bekaphat bárki... Ilyenek nálam többnyire mostanság a kekszek.


http://haho-pihe.blogspot.hu/2013/03/husveti-kontosbe-bujtatott-vanilias.html

További édességek, amik nem ilyen apró falatok....


http://haho-pihe.blogspot.hu/2013/03/afonyas-mascarpones-csokitorta-benedek.html


 És végezetül, ha már unjuk a sonka-főtt tojás párosítást....


 

Jó készülődést kívánok Mindenkinek! ;-) És sok/kevés locsolót (ki mit szeretne...)! A fiúknak pedig sok-sok piros, tarka, foltos, bodros, stb. tojást! ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...