2012. szeptember 2., vasárnap

Csokis cukkinis muffin


A héten annyira se megy a fotózás, mint korábban... bár ebből is újrázás lesz hamarosan, inkább megörökítem most, ha már van egy kis szabad időm...
Az egészhez csak annyit fűznék hozzá, hogy ez a cukkini felhasználásának egyetlenegy!!!!! formája, amelyben ezt a zöldséget megeszi Benedek! :) Lehet h. lassan hozzá kell látnom pl. a paradicsomos-csokis verzióhoz is? :)))) - hát ez azért lehet h. kicsit morbid lenne.... habár... :)
A cukkinik az apró almákkal együtt érkeztek, bár imádom rántva, a család többi része nem rajong érte, férj megeszi ugyan, de kisfiam egyáltalán. Így viszont darab számra tüntette el őket. Igaz még mindig a Mese Almás viszi a pálmát, de ez is ott lopakodik mögötte vigyázva, hogy ne legyen túlzott hátrányban.
A már jól bevált muffin alaprecepten nem változtattam.

Hozzávalók:
10 dkg margarin
12,5 dkg cukor
2 tojás
csipet só
20 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 dl tej
1 kisebb cukkini lereszelve 
10 dkg étcsokoládé

A cukkinit meghámozzuk, és uborkagyalun legyaluljuk. Kicsit félretesszük, had engedjen levet. A puha margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a csipet sót, a lisztet és a tejet, majd beleforgatjuk a kinyomkodott cukkinit és az apróra vágott étcsokoládét. Muffin formákba töltjük, és 200 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól hangzik :-) Itt van még egy recept, amivel érdemes próbálkoznod: :http://kiflieslevendula.blogspot.hu/2012/07/cukkinis-brownie.html

    VálaszTörlés
  2. Nem csak a hangzása, az íze is megnyerő :-) Hmmm... köszönöm a receptet, tuti ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...