2012. március 29., csütörtök

Krémes

Hát aki szereti a krémest, annak bátran ajánlom! Isteni finom!!! Hozzáteszem, hogy az igazi ízét másnapra nyeri el, ennyi kell neki, hogy szépen összeálljon. Pár óra is elegendő, fini, fini, de mindig másnapra a legjobb :) Már régen készítettem, de egyszerűen nincs időm a blogot frissíteni, amit nagyon sajnálok :( De azért ha időm engedi, fotózok, és egyszer majdcsak utol érem magam. Van pár fotó még a tarsolyomban... vagyis a gépemen :)

A recept honnan máshonnan, mint TücsökBogártól :) Irtó egyszerű, nyugodtan nekiállhat bárki, szinte elronthatatlan!

Hozzávalók: 2 db előre kinyújtott leveles tészta, 6 db tojásfehérje, 10 dkg kristálycukor, csipet só, 4 cs. vaníliás pudingpor (főzős, Dr. Oetker, vagy pl. én az Aldisat használom, az is jó), 10 dkg porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 1,15 liter víz (!!! igen, víz, nem tej)

A leveles tésztákat megsütjük, az egyik lapot négyzetekre vágjuk, ez lesz a krémes teteje. A másikat letesszük egy magas peremű tepsibe (nem árt, ha a tészta akkora mint a tepsi :-D ), vagy csinálunk neki egy keretet. Itt kapóra jöhet egy állítóható méretű szögletes tortaforma, már néztem is a múltkor talán az Aldiban, már bánom h. nem vettem meg. Mindegy, nekem a tepsi is megtette eddig. A tojásfehérjéket a sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd félretesszük. A pudingport a vaníliás cukorral, a cukorral és kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd lassan hozzáadjuk a többi vizet is, és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Amikor már nagyon sűrű, hozzákeverjük a felvert tojáshabot, és folytatva a kevergetést, még további 3-4 percig főzzük a krémet. Az egészben hagyott tésztára ráöntjük a krémet, majd a négyzetekre vágott "tetőket" szépen rárakosgatjuk. Ha megfelelően lehűlt, szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk. Elhihetitek, nem fogtok csalódni benne! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...