Pogácsában nem vagyok otthon. Egyszer csináltam tepertős pogit Lilu elronthatatlan receptje alapján, a csajok szerintem 2 napig azon röhögtek a fórumon, Marcsika szerint tepertős talléroknak kellett volna neveznem :))) Persze másodszor már az a pogácsa is pofásabb lett, úgyhogy talán kezdek belejönni a dologba. Amit most láthattok, annak az alapötlete a No Salty oldalról való, némi módosítást hajtottam csak végre rajta, egyrészt mert a maradék sonkát fel akartam használni, másrészt mert volt amiből nem volt elég hozzávaló itthon :) Az eredményen ez mit sem rontott, igen kelendő lett a dolog, olyannyira, hogy a marhapörköltből még apósom se bírta megenni a dupla adagot, amit betervezett. Hozzátenném, nem azért, mert az nem sikerült jól :) Pusztán már dugig voltunk pogácsával.
Ami még szintén a recept mellett szól, az az éjszakai hűtős kelesztés. Nincs annál macerásabb dolog, mint amikor reggel korán kell kelni, hogy friss pogácsát adj a vendégeknek. Így pusztán a szaggatás és a sütés volt feladat, a kelesztés éjszaka ment végbe a hűtőben.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 púpos ek. zsír, 15-20 dkg uzsonnasonka, 1 dl tej, 1 kk cukor, 40 g élesztő, 1 tojás, 2-3 dl tejföl, 3 tk. só, 25 dkg lágy margarin (nekem csak a fele jutott rá, de mint írtam, nem volt gond)
Tetejére: 1 tojás, esetleg magok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése