2011. április 27., szerda

Sonkás tészta

Maradékfeldolgozás :)

Amikor az ember egész évben nem, vagy alig eszik sonkát, Húsvétkor hajlamos átesni a ló túloldalára. Vettünk 3 féle sonkát a kedvenc hentesünktől, gyönyörűek egytől egyig. Alig vártuk, hogy húsvét legyen, és megfőzzük. De azt hiszem megcsömörlöttünk :) Főleg, mert az embernek vannak szülei, akiket áthívunk vendégségbe, és hiába mondjuk, hogy ne hozzanak semmit, hoznak mindent, és a mindenben ott lapul a sonka is :))) Szóval azt hiszem péntek óta sonkát eszünk sonkával, ja meg a babgulyást, amiből egy kondérral főztünk, és jelenleg már megáll benne a fakanál :))) Na de vissza a sonkához. 3 féle sonkamaradvány figyelt a hűtőben, és már rá se bírtam gondolni, hogy tormával és kenyérrel egyem. Úgyhogy tészta lett belőle, sonkás tészta. Irtó egyszerű, Nosalty oldalról való recept, pikk-pakk kész van, és finom is.

Hozzávalók: 45 dkg sonka, 35 dkg tészta, 4 db tojás, bors, só, 1 nagy doboz tejföl (375 gr), 10 dkg margarin, zsemlemorzsa

A tésztát lobogó vízben megfőzzük. A sonkát ledaráljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés sóval keményre verjük. A sárgáját 10 dkg puha margarinnal, 2 mokkáskanál borssal kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd a darált sonkát, végül a keményre vert fehérjét. Ha kifőtt a tészta, azt is hozzákeverjük. Az egészet egy vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba öntjük, előmelegített, 250 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük. Én a tetejére sajtot is szórtam, de ez nem kötelező. Tejföllel meglocsolva tálaljuk. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...