Karácsony közeleg, de valahogy a hangulat nem járt még át, nem tudom mi az oka, pedig időm is lenne
készülődni, amíg B. bölcsiben. De ma megráztam magam, és kísérletezni kezdtem :) Aminek ugye Apa sose örül, de most rettentő izgatottan várom, hogy mi lesz a reakciója. Őrült marcipán-imádók vagyunk mindketten.
Minden Karácsonykor becsúszik egy kis "Lila" marcipános szaloncukor. Ami nem éppen olcsó, és nem mellesleg nekem nem is a kedvencem (bár szeretem, csak nem a No. 1.). Szerintem a Szamosnak a nyomába se ér...
Nos köszönet DV-nak a szuper receptért, én teljesen le vagyok nyűgözve, semmi, de semmi adalékanyag, és fantasztikus íz, és kb. fél órás munka mindennel együtt. Szinte hihetetlen, de tényleg így van :) Most készült a tesztadag, bár a recept szerint 30-35 db lesz belőle, nekem 25 lett, biztos túl méretesre gyúrtam :)
Ha beválik, Karácsonyra sorozatgyártást indítok.
(Eredeti recept: http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2008/11/hzi-szaloncukor-marcipnbl-szigoran.html)
Hozzávalók:
200 gr darált mandula
150 gr porcukor
pici víz
ízlés szerint bármi ízesítő, ez esetben most kandírozott narancshéj
100 gr étcsokoládé (jó minőségűt érdemes)
A mandulát a procukorral és a kandírozott narancshéjjal összekeverjük, majd nagyon apránként adunk hozzá vizet, amíg egy jól gyúrható "labdát" nem kapunk. Kis darabokat csippentünk le, megsodorjuk a tenyerünkkel. Ha kész, étcsokoládét olvasztunk gőz felett pici olajjal, villa segítségével megforgatjuk benne a meztelen szaloncukrokat, majd hűlni hagyjuk. Vékony csomagolópapírba csomagolhatjuk, ha ajándékba szeretnénk adni.
De ügyi vaaaagy! :-))
VálaszTörlésJól néznek ki nagyon! :)
VálaszTörlésNagyon tutik, nyamiii!
VálaszTörlés