2013. május 31., péntek

Aszalt szilvás-fahéjas keksz

Mégpedig zabpelyhes is :) Ez egy rövid blogbejegyzés lesz, hisz zabpelyhes kekszet már tettem fel a blogra, az alapreceptemet megtaláljátok ITT.  Valamint találhattok egy barackos-mandulás verziót ITT. A tegnapi rettentő borús, és sötét idő (reggel 10kor villanyt kellett kapcsolni :-o) magával hozta a keksz-sütős hangulatot, úgyhogy a képeken látható, uzsonnaként funkcionáló kekszek (fahéjjal és aszalt szilvával ötvözve) kerültek a család asztalára. Tényleg csak arra szeretnék rávilágítani, hogy a már jól bevált receptjeinknek csak a képzeletünk szabhat határt, és hogy ne unjuk meg túlzottan a megszokott ízeket, néha újíthatunk. És reménykedhetünk, hogy ezáltal újabb összetevőket tudunk megetetni csemetéinkkel... :-) A tésztába kb. 1 csapott ek fahéj került, és néhány szem aszalt szilva, melyeket előzőleg meleg vízben áztattam, majd apróra daraboltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...