2013. június 13., csütörtök

Meggyes Brownie


Még sose csináltam brownie-t, de ma kedvet kaptam hozzá, mikor megláttam reggel Konyhavirtuóznál az ő epres változatát, ami Teller-Cake továbbfejlesztett verziója. Aztán persze el is gondolkodtam, hogy hisz ez majdnem olyan, mint az általam már bemutatott csokitorta, amit nagyon-nagyon szeretünk. Aztán rájöttem, hogy na azért mégse teljesen :) Szerdai piacolásom alkalmával most némi meggyre tettem szert, tehát adott volt, hogy nálam ez kerül bele. Talán még 3 percig süthettem volna, de féltem, hogy túlsütöm, hisz a brownie-nál erre különösen kell figyelni. Így csak a szeletelés okozott némi gondot, mert nehéz volt kiszedni, viszont fantasztikusan finom, és a savanyú meggy nekem külön jól esik a tömény, de mennyei csokoládéban! Este már iszonyú nagy erőt kellett vennem magamon, hogy ne essek neki. Végül megálltam, de holnap jöhet a következő adag bekebelezése :)

Hozzávalók
20 dkg étcsokoládé
20 dkg margarin
20 dkg cukor 
1 cs. vaníliás cukor
3 tojás
11 dkg liszt
csipet só
meggy

Roppant lusta módon (az olvasztós edényem épp a mosogatógépben mosódott) mikróban olvasztottam meg a vajat és a csokoládét külön-külön. A sütőt melegítsük elő 180 fokra! A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a nem forró margarint, a csokoládét, majd a csipet sót és végül a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, megszórjuk némi meggyel, és a sütőbe toljuk. 20 perc alatt készre sütjük. Isteni finom! :) Jó étvágyta hozzá, és köszönöm a receptet újra Konyhavirtuóznak és Teller-Cake-nek!



2 megjegyzés:

  1. Örülök hogy tetszett és ízlett a recept! Meggyel is kipróbálom majd, a meggy és a csoki is tuti páros! :)
    Ne haragudj hogy a képszerkesztős kérdésedre nem válaszoltam, de örömmel olvastam hogy időközben sikerült megoldani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen, nagyon bevált, tényleg köszi! :) A képszerkesztős meg no para, látod, sikerült végül, yuppi! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...