2013. április 11., csütörtök

Epres finomságHát ez lett a tegnapi eperkészletből, amit Férj hozott. Annyira szépek, és finomak az eprek, hogy nem szerettem volna keverni semmivel, így mindenképp önmagában szerettem volna hasznosítani, nem pedig krémbe keverve. Így hozzányúltam a kedvenc csokis tortareceptemhez, és megsütöttem. 
Mivel ilyen gyönyörű tavaszi idő van, nagyon próbáltam igyekezni, hogy még kijussunk Ketteskével a kertbe, úgyhogy torta kikever, sütőbe bedug, közben gyorsan felöltöz, sütő kikapcs, napsütés élvezése, gyors ebéd, és amíg aludt, kikevertem a krémet, ami extra egyszerű, pont az időhiány miatt.

A torta receptjét ITT találhatjátok. A krémhez 5 dl tejszínt elkezdtem felverni, majd félkész állapotban 1 cs. főzés nélküli vaníliás pudingport szórtam hozzá, közben tovább vertem a habot, amíg jó sűrű krémet nem kaptam. A tésztát téglalap alakú tepsiben sütöttem, így kettévágtam. Megkentem az első réteget a krém egy részével, rá a másik lap, újabb krém, a maradékot pedig köré kentem. Kakaóport szitáltam rá, az epret pedig megmostam, daraboltam, rászórtam. Várja sorsát... :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...