2011. július 8., péntek

Az imádott kovászos uborka

Már iszonyúan vártam, hogy az idén is elkészíthessem. És most még az idő is ideális hozzá, úgyhogy reményeim szerint pár nap és beérik. Nehéz kibírni azt a pár napot is. Valahogy a bolti kovászos uborkák sose hatottak meg túlzottan. Viszont anyukámét imádom. Úgyhogy az Ő receptje alapján készült ez is. Csapjunk is a közepébe, hisz mit kell ezen tovább cifrázni?

Hozzávalók: 5 literes befőttes üveg, 2,5 kg apró uborka, rengeteg fokhagyma (nekem kb. 1,5 fej belement), kapor, egész bors (kb. 30 szem), 2-2,5 ek só, 2 liter víz, 1 szelet kenyér

Az üveg aljára teszünk egy nagy csokor kapor felét. Az uborkákat alaposan megmossuk, végeit levágjuk, majd 2 oldalról bevágjuk őket. Egymásra pakolgatjuk az üvegben, közben beledobáljuk a fokhagyma gerezdeket is. A tetejére kerül a kapor másik fele. Felforralunk 2 liter vizet az egész borsokkal és a sóval. Ha felforrt, ráöntjük az uborkára. Egy szép vastag szelet kenyeret teszünk a tetejére, majd egy kis tányérral lezárjuk. Napos helyen pár napig érleljük, ha kész hűtve fogyasztjuk.

3 megjegyzés:

 1. Ha nem teszek mellé ilyen malmot, akkor is finom lesz? :)))

  VálaszTörlés
 2. nekem van ismerősöm aki nem tesz bele kenyeret és ugyan olyan finom, mint a kenyeres változat, fura mi?
  Anita, te lökött:)

  VálaszTörlés
 3. Manu: A malom kötelező tartozék :-D Az az időjárás állomásom, ő érleli az uborkát :-D

  Babber: na ilyet még nem is hallottam, én azt hittem a kenyér "dolgozik". Na meg a malom.... :-D

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...