2011. május 16., hétfő

Tejszínes cukkinis csirke gnocchival

Az elején még vaciláltam, hogy megvegyem a kész gnocchit, vagy elkészítsem. A lustaság erőt vett rajtam, de leküzdöttem :) Nem bonyolult, bárki el tudja készíteni, csak picit pepecselős. De időben se vészes pedig.
A tejszín, a csirke adott volt, a kamra adta :) Cukkinit meg be kellett szerezzem.

Gnocchi
 A megpucolt, kockákra vágott burgonyát puhára főzzük.
 Ha kész, összetörjük, hagyjuk kihűlni, majd sózzuk és annyi lisztet adunk
 hozzá, amennyit felvesz. Jól gyúrható állagú "tésztát" kell kapjunk. Kis golyókat formázunk,
és sós, lobogó vízben kifőzzük. Ha feljöttek a víz tetejére, még hagyjuk 1 percet,
majd leszűrjük.


 Csirke
1 fej hagymát kevés olajon megpirítok. 
Rádobom a (esetemben 80 dkg) csíkokra vágott csirkemellet.
Fehérre, majd puhára pirítom, adok hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát, sózom, borsozom, 
majd hozzáadom a kockákra 
vágott cukkinit (50 dkg), ezt is puhára főzöm, majd felöntöm az egészet 
fél liter tejszínnel. Én még egy pici szerecsendiót is tettem hozzá.
Az egészet összefőzöm, és lehet tálalni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...