2011. április 1., péntek

Grissini

Vagy ahogy Benedek hívja, "opi" (ropi)....
Nos nem szeretek más tollával ékeskedni, és ahogy az látható is, mindig megírom, honnan a recept. Ez most sincs másként :) Természetesen a korábban már sokat emlegetett DV blogról. Sok kenyérfélét sütöttem már onnan, és elhihetitek, eddig egyikben se csalódtam!
Persze ez a recept nekem a jól bevált pizza receptem, csak vagyok még annyira kezdő, hogy másra nem is használtam. És akkor látom, hogy DV ugyanezt a tésztát használja grissininek. Hát egyszer kipróbáltam, és óriási sikert aratott akkor is, és azóta is mindenkinél, gyerektől a felnőttig. Kisfiam pedig különösen szereti! Azóta elég sűrűn kerül terítékre nálunk :) Aki a bolti grissinire vágyik, az hozzá se lásson, mert ennek nem olyan a tésztája. Teljesen más, de szerintem a maga módján sokkal finomabb, és legalább nincs tele ízfokozókkal. Tökéletes uzsonnára, vendégvárónak.
A fűszerezést mindenki a fantáziájára bízhatja, nálam most jobb híján pizza fűszerkeveréket kapott, ami esetemben oreganot, bazsalikomot, rozmaringot, borsikafüvet és kakukkfüvet tartalmaz.
Önmagában is nagyon fincsi, de olykor készítek hozzá tejfölös mártogatóst (só, bors, fokhagyma, esetleg pirosarany), vagy mint most, egy kis fokhagymás olívaolajba tunkolgatom :)
Na és akkor íme a recept... A mennyiséget vendégek esetén érdemes duplázni, ha szerencsénk van, annyi elég lesz :)

Hozzávalók: (kb. 25 rúdhoz) 25 dkg liszt, 1 tk só, csipet cukor, 1,5 dl víz, 1/4 élesztő, 1,5 ek olívaolaj, fűszer

A lisztet elkeverjük a sóval, a pici cukorral és a fűszerrel. A langyos vízben feloldjuk az élesztőt, majd a liszthez öntjük. Végül az olajat is hozzátesszük, és alaposan összedolgozzuk, hogy egy nem ragacsos, jól gyúrható tésztagombócot kapjunk. Meleg helyen 1 órát kelesztjük. 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük a tenyerünk között megsodort kisujjnyi vastag rudakat (sütés közben kicsit megdagadnak), és 8-10 perc alatt megsütjük. Mindenki maga döntheti el, mikor szeretné kiszedni, én azt szeretem, ha olyan mint a képen, kívül roppan, belül puha. Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Kérhetek egy adagot fénypostával? :) Nyitom az ablakot! :)

    VálaszTörlés
  2. Végül nem csináltál szőlőmagosat? :) Hát még van kb. 5 szál, nyisd! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...