Már jó ideje sütögetek ezt-azt, de eldöntöttem mától nagyon tuti háziasszony leszek, és mindenféle csuda jó dolgokat is kipróbálok, hogy elkápráztassam a Zuramat, aki mellesleg nem annyira ínyenc, ő inkább a régi megszokott ízek kedvelője, de én mindig próbálkozok :) Néha sikerrel, néha nem... Mai 2 alkotásom szintén DV blogjáról van. Az egyik magamnak készül, ez nem vitás, mert a kelbimbóval ki lehet kergetni J-t a világból :) Pindúrom meg majd kiderül, hogy eszi e. Mert általában nem eszik semmit, ami egészséges, vagy meg van főzve. Meg amúgy is bölcsisztrájk van, úgyhogy semmit se eszik. Na de hátha....
Szóval visszakalandozva a főzéshez, sül a sütőben a Kelbimbós lepény, úriasan Clafoutis. Imádom a kelbimbót! Tehát ha kész van, fotózom és csatolom :)
A másik kreálmányom a sajtgolyó. Ezt is nagyon izgatottan várom, mert 4 nap kell, míg megérik a hűtőben. De ha műdödik, és sikerül, és finom, akkor tucatszámra fogom gyártani, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar kész van! Ha ez is kész lesz, meg sikerült is, akkor csatolom erről is a képet :)
Kelbimbós Clafoutis |
Hozzávalók: 25 dkg kelbimbó, 2 dl tej, 1 dl tejszín, 4 tojás, 5 dkg vaj 1 evőkanál liszt, só
A megpucolt kelbimbókat sós vízben megfőzzük, lecsöpögés után egy tűzálló tálba öntjük.
A megolvasztott vajhoz hozzákeverjük a lisztet, a tejet, a tejszínt, a tojásokat, sózzuk (én tettem hozzá kicsi borsot és szerecsendiót is), majd alaposan összekeverjük a folyékony tésztát és a kelbimbókra öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig kell sütni (tűpróba).Na és a vacsora, amiről nyugodt szívvel mondhatom, hogy mennyei... Ez nem volt mára betervezve, de ha már úgy belejöttem, miért ne.... És hihetetlen, de nem vesz sok időt igénybe, csak hagyni kell kicsit kelni. A jó ebben a kenyérben, hogy nincs szükség több órás pihentetésre.
(A fotó messze nem adja vissza a valóságot, sajnos még van mit fejlődnöm :)
Másfélórás buci |
Hozzávalók: 75 dkg liszt, 5 dl langyos víz, 1 dl tej, 1 evőkanál szárított élesztő (vagy kb. 1/4 sima), 1 evőkanál méz, 2,5 tk. só
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése